Keuringen

Liftinstituut België is een gerenommeerde en erkende keurder van liften en roltrappen. Duizenden gebouweigenaren, -beheerders en producenten schakelen ons dagelijks in voor de objectieve keuring van hun installaties. Bovendien kunnen onze experten tijdens de inspecties problemen detecteren en deze onmiddellijk communiceren met alle belanghebbende partijen.

Ontdek wat wij als erkende dienst voor technische controles (EDTC) voor u kunnen betekenen.

Preventieve liftinspectie

Voor gebouwbeheerders en -eigenaars

U staat als lifteigenaar wettelijk in voor de veiligheid van uw lift. U bent dan ook verplicht om uw lift preventief te onderhouden en regelmatig te laten keuren. Als EDTC voeren wij een preventieve keuring uit op uw lift. Zo bent u gerust dat uw installatie(s) aan de vereiste veiligheidseisen voldoen.

Risicoanalyse van liften

Voor gebouwbeheerders en -eigenaars

Met een risicoanalyse wordt de veiligheid van uw lift getoetst aan de op dat moment heersende veiligheidseisen.  Liftinstituut heeft daarvoor de geschikte inspecteurs met jarenlange ervaring en expertise.

Keuring na risicoanalyse

Voor gebouwbeheerders en -eigenaars

Heeft u een risicoanalyse laten uitvoeren aan uw liftinstallatie? Met de verplichte keuring na risicoanalyse weet u of de veiligheidsmaatregelen, die de risicoanalyse voorschrijft, in orde zijn gebracht door uw moderniseringsbedrijf.

Keuring na omvormings-werken of herstelling

Voor gebouwbeheerders, -eigenaars en liftfirma’s

Heeft u veiligheidgerelateerde herstellings- of omvormingswerken aan uw liftinstallatie laten uitvoeren? Dan controleren we of alles opnieuw voldoet aan de voorschriften. Nadien kan de lift weer in gebruik genomen worden.

Eenheidskeuring

Voor liftconstructeurs en -installateurs

Vervaardigt en plaatst u een unieke lift of een beperkte liftenreeks? Met de eenheidskeuring van Liftinstituut toont u aan dat de lift voldoet aan de wettelijke veiligheidseisen.

Overeenstemmings-onderzoek

Voor liftconstructeurs en -installateurs

Installeert u als liftconstructeur één of meerdere nieuwe liften? Met het overeenstemmingsonderzoek van Liftinstituut weet u zeker of uw lift goed is geïnstalleerd en voldoet aan de vereiste veiligheidsvoorschriften.

Keuring hefwerktuigen

Voor beheerders en eigenaars van machines

Tijdens deze verplichte technische keuring onderwerpt onze inspecteur uw hoogwerker, goederenlift, hangstelling, hefbrug of persoonlijke beschermingsmiddelen tegen vallen aan een grondig onderzoek. Voor u en de eindgebruikers het bewijs dat uw hefwerktuigen aan de vereiste veiligheidseisen voldoen.

Technisch onderzoek

Voor gebouwbeheerders en -eigenaars

In België zijn in de periode 1999-2017 een aantal liften geïnstalleerd, die na installatie niet volgens de destijds geldende liftenrichtlijn (95/16/EG) in gebruik zijn gesteld. Als eigenaar heeft u een bewijs nodig dat uw liftinstallatie voldoet aan Richtlijn Liften (95/16/EG). U toont het aan met ons technisch onderzoek.

Certificeringen

Voor fabrikanten van liften en liftonderdelen

Wilt u met uw product de nationale of internationale markt op? Liftinstituut certificeert wereldwijd. Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar onze internationale afdeling.