Nieuwe e-learning voor veilig bevrijden: “Aantrekkelijker, duidelijker en beter behapbaar”

“In 2013 waren we de eerste met een e-learningmodule voor de training Bevrijden van opgesloten liftpassagiers. Nu, een kleine tien jaar later, leggen we de lat nog hoger met een spiksplinternieuwe module die duidelijker, aantrekkelijker en nog meer is toegespitst op wat echt geleerd moet worden.” Aan het woord is LiftAcademy-productmanager Bob Kolkman die aan de wieg stond van de nieuwe module.

Kolkman legt uit: “Hoe vergroten we het leereffect? Hoe maken we het leren voor cursisten nog makkelijker? Vanuit die vragen hebben we de e-learningmodule opnieuw gestructureerd en ontwikkeld. Omdat lezen op het scherm best intensief is, hebben we nu veelvuldig gekozen voor het gebruik van aansprekende video’s en heldere animaties. Zo maken we het leren voor iedereen – van schoonmaker tot technicus – nog prettiger. Bovendien zegt een beeld meer dan duizend woorden. Beelden beklijven beter en dat is wat we, didactisch gezien, graag willen bereiken”

Voorafgaand aan de uitwerking haalden de LiftAcademy-trainers samen met scriptschrijvers, illustratoren en de regisseur de stofkam door de aan te bieden theoretische lesstof: “We richten ons nu op de hoofdzaken zoals lifttechniek, risico’s en algemene bevrijdingsprocedures. Daarbij gaan we uit van de meest voorkomende lifttypes. Tijdens de bijbehorende praktijktrainingen op locatie bij de klant behandelen we dan de specifieke details van de lift. Zo maken we de theorie beter behapbaar.”

Herhalingstraining

LiftAcademy hoopt met de investering in een zeer gebruiksvriendelijke e-learningmodule niet alleen nieuwe cursisten aan zich te binden, maar maakt ook het leren voor cursisten die op herhaling komen, aantrekkelijker.

“Met de tijd raak je de kennis van de juiste procedures en handelingen dan ook weer kwijt. Daarom is de geldigheidstermijn van ons bevrijdingscertificaat en -pasje twee jaar. Na die termijn raden we je aan om de bevrijdingstraining opnieuw te doen. Het enige nadeel daarbij was tot nu toe wel dat je iedere keer dezelfde e-learning moest doen. Dat werd een beetje saai. Gelukkig is onze nieuwe module een feestje om te volgen.”Meer informatie?

– Lees meer over de e-learning Bevrijden van opgesloten liftpassagiers op de site van LiftAcademy.
– Liever klassikaal leren? Bekijk onze klassikale trainingen rond veilig bevrijden.